Kako vam SILENSOR pomaže?

Kako vam SILENSOR pomaže?

Silensor se sastoji od 2 prozirne udlage, po jedna za svaku čeljust. Donju čeljust drže spojnice u prethodno određenom položaju koje su učvršćene bočno za udlagu - posljedica je otvaranje prostora jednjaka.

Brzina udahnutog zraka se smanjuje kao i buka izazvana vibracijama mekog tkiva. Sa udlagom protiv hrkanja lagane kretnje čeljusti su moguće što udlagu čini ugodnim i učinkovitim  štitnikom protiv hrkanja.Klinička ispitivanja pokazala su da anteriorizacija donje čeljusti reducira hrkanje do 90%,  a index apneje čak do 50%.

Nošenje udlage može imati vrlo uspješne rezultate ako je uzrok hrkanja suženje dišnih puteva.Istovremeno, ako je disanje kroz nos blokirano ili otežano ( npr. polypima), upotreba Silensora je isključena. Zbog svog krutog dizajna, ne dozvoljava disanje na usta. Gojaznost ili/i alkoholizam štete učinkovitosti udlage. Uspjeh tretmana udlagom protiv hrkanja u tim slučajevima  je upitan!Udlaga se ne može upotrijebiti kod bezubih pacijenata, ali ju je moguće pričvrstiti na djelomičnu protezu koja ima odgovarajuću retenciju.Stomatolog je taj koji mora procijeniti da li  preostali zubi omogućavaju potrebnu retenciju.Ako pak sumnja na opstrukcijsku apneju prikladnost udlage mora se ustanoviti     u laboratoriju gdje se analizira kvaliteta sna , uzimajuči u obzir ozbiljnost bolesti.

Upozorenja pri nošenju udlage:
Isprva pacijent može osjećati napetost prilikom pomaka donje čeljusti neznatno van zubnog niza , dok limfna tekućina utjeće u temporo- mandibularni zglob. Ista ta tekučina vrlo će se brzo absorbirati i naposlijetku će osjećaj nelagode naglo nestati. U slučaju loše postojanosti u ustima, jakog podražaja na povraćanje, prejakog slinjenja ili ako su razmaci između zuba široki, potrebno je udlagu načiniti iz tvrde folije- inače se preporuča polu-mekana SILENSOR SOFT udlaga.

ZAHVALJUJUČI SILENSORU  VAŠ PARTNER I VI PONOVO ĆE TE MIRNO SPAVATI!!!

Podijelite s prijateljima: