Cirkon keramika

Cirkon keramika

Specijalnost našeg laboratorija je estetska restauracija cirkonskim krunicama ili mostovima.

 

Nakon cijelog stoljeća konvencionalnih metoda u  posljednjem desetljeću primjetan je izuzetan napredak u estetskoj stomatologiji.
   Razvojem novih tehnologija i napredkom čovječanstva dolazi i do novih standarda u svim granama privrede, pa tako i medicine. Bezmetalnom keramikom došlo je do odmaka od tradicionalnog postupka izrade krunica i mostova u kojem se za bazu koristilio plemenite ili neplemenite legure.  Vrlo brzo smo shvatili i uvidjeli brojne prednosti bezmetalnog – estetske, ali i prednosti sa zdravstvenog aspekta.
   Pošto je, zahvaljujući uglavnom  internetu, današnji pacijent izuzetno dobro informiran, više se ne zadovoljava kompromisima nego želi samo najbolje za sebe. A bezmetalno je svakako najbolje. Od kada se shvatilo  da za keramičku krunicu nije neophodna metalna baza, neprekidno se radi na poboljšanju svojstava keramičkim podlogama i istražuju se novi materijali koji bi bili dovoljno čvrsti, lagani, prozračni, a uz to biokompatibilni i tehnološki prihvatljivi kako bi se mogli obrađivati i iskoristiti u estetskoj stomatologiji.
   Cirkon oksid, otprije poznat u kirurgiji (npr. za dijelove umjetnog kuka) pokazao se kao izvrsno rješenje. Potpuno bijeli, djelomično transparentan, čvrst i izuzetno tvrd materijal idealan je za ono što nam treba u estetskoj stomatologiji.

 

 

Cirkon keramička krunica je estetski apsolutno ispred metal keramičke krunice te je postala nezamjenjiv dio estetske stomatologije.  Ovaj proizvod visoke tehnologije može se koristiti za većinu, ako ne i za sve potrebe dentalne restauracije.

CAD/CAM sistemom možemo izraditi pojedinačne cirkonske krunice,  mostove i individualne abutmente, kako za frontalne tako i za distalne zube. Gotovo da ne postoji neizvediva situacija.

Model skeniramo u našem laboratoriju DeguDentovim 3D skenerom (Cercon Eye) te  uz pomoć softvera izrađujemo virtualni nadomjestak koji se zatim kompjuterski vođenom tokarilicom (Cercon Brain Expert) savršeno precizno freza iz komada cirkon oksida.  Pogledajte kratak film o tome kako će se proizvesti cirkonska baza za vaš novi protetski nadomjestak.

 

Podijelite s prijateljima: