Keramičke ljuskice

Keramičke ljuskice

Izrada keramičkih ljuskica za zube zahtijeva savršenu preciznost u svakoj fazi, ali nam pruža vrhunske estetske rezultate. Cilj nam je minimalno invazivnim zahvatima naći put do sretnog osmijeha.

   Naš osmijeh je ono što nam daje samopouzdanje u komunikaciji sa drugima, bilo poslovnoj ili privatnoj i samim tim nam povećava ili smanjuje uspješnost. Teško je slobodno se smijati ako su zubi oštećeni,  nepravilni ili različitih boja.

   U takvim se slučajevima kao najbolje riješenje često izabiru keramičke ljuskice za zube odnosno veneers.

   Keramičke ljuskice su tanki listići keramike postavljeni na prednje i boćne površine zuba osiguravajući prirodan osjećaj i izgled. Nama omogućuju da zubima pacijenta  promijenimo oblik, boju, dužinu i širinu  koliko god je to potrebno i jedan su  od naših najboljih alata za poboljšanje Vašeg osmijeha.

   Prilagodljive i čvrste ljuskice se  koriste za različita poboljšanja osmijeha i izgleda uopće, od kompletnih tzv. “makeovera“ do popravaka  odlomljenih ili malo oštećenih zuba. 

   Keramičke ljuskice vraćaju zubima njihovu prirodnu lijepotu, čuvaju ih od promjena boje i trošenja te osiguravaju trajno sretan i lijep osmijeh. Cijena ljuskica je ista kao i cijena potpuno keramičke krunice i zavisno od razine oštećenja zuba ili nekih drugih faktora odlučujemo se na izradu ljuskice ili krunice.

 

   Ovisno o tome što je uzrokovalo neatraktivni izgled zuba keramičkim ljuskicama možemo riješiti gotovo sve estetske probleme, kao što su:

 

- ISTROŠENA CAKLINA:  S vremenom tanka i tvrda, translucentna supstanca koja prekriva zube postaje istrošena, neživa i diskolorirana. Takve promjene boje i istrošenost mogu biti prirodne ili uzrokovane genetskom predispozicijom. Također su često rezultat konzumacije slatkih napitaka, čaja ili kave, pušenja, korištenja nekih lijekova i sl.

- STARENJE ZUBI:  Kako starimo zubi se prirodno troše, odnosno kako su zubi stariji tako postaju skloniji krhanju, pojavljivanju pukotina i svakakvih drugih neželjenih pojava.

- GENETIKA:  Neki ljudi se rode sa neprirodnim razmacima (dijastemama) između zuba koji sa godinama postaju sve veći i sve više se šire.

- NEPRAVILNI ZUBI:  Nepravilini zubi i neujednaceni zagriz mogu uzrokovati abraziju ili potpunu istrošenost.

 

Podijelite s prijateljima: