Implantati

Implantati

Prateći nova saznanja u implantologiji surađujemo sa mnogim vodećim proizvođačima na tom području kako bismo uvijek mogli pružiti najbolja rješenja za svaki, pa i najzahtjevniji slučaj.

KOLIKA JE USPJEŠNOST TERAPIJE ZUBNIM IMPLANTATIMA?

    Ako tražite povećanje kvalitete života, prirodnije žvakanje i zagriz te visoku estetiku zubni  implantati predstavljau dostojnu zamjenu po cijeni koju si možete priuštiti.
Zubni Implantati se koriste već više od 30 tak godina i imaju sve veći postotak uspješnosti, statistički podaci se kreću oko 97%, a ovisi o općem zdravstvenom stanju pacijenta, količini i kvaliteti kosti u koju se ugrađuju, stanju sluznice, te održavanju oralne higijene. Ugradnja implantata rutinski je zahvat koji  je potpuno bezbolan jer se izvodi  u lokalnoj anesteziji.        
Zubni implantat je nadomjestak od titana (biokompatibilan materijal) koji se ugrađuje u čeljust kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. . Na implantat se postavlja titanska ili cirkonska nadogradnja koja osigurava stabilnu vezu između implantata i protetskog nadomjestka, a na to zubna krunica, most ili proteza.
Implantatima se rješava nedostatak jednog ili više zubi, pri čemu implantat služi kao nosač za protetske nadomjestke.


PREDNOSTI ZUBNIH IMPLANTATA
   Implantate koristimo u slučajevima nedostatka jednog ili više zuba te kod potpune bezubosti. Kod njihovog usađivanja zaustavlja se daljnja resorpcija kosti, nema potrebe za brušenjem susjednih zdravih zubi koji služe kao nosači mostova, zbog svoje čvrstoće i stabilnosti idealni su nosači za protetske nadomjeske te ne izazivaju iritaciju kao kod nošenja primjerice mobilnih proteza. Uz pravilnu oralnu higijenu i redovite posjete vašem stomatologu implantati Vam mogu potrajati doživotno.
 Nakon ugradnje implantata slijedi proces osteointegracije koji traje tri do šest mjeseci. Osteointegracija je proces sraštavanja implantata sa okolnom kosti. Nakon perioda  oseointegracije (cijeljenja), prosječno od 3-6 mjeseci,  otvara se implantat i u njega se postavlja nastavak za cijeljenje zubnog mesa koji ostaje 1-2 tjedna, nakon toga se uzima otisak i izrađuje definitivni protetski nadomjestak. Tijekom perioda cijeljenja privremeno  se mogu nadomjestiti zubi koji nedostaju.

 Zubni implantati izgledaju, funkcioniraju i osjećaju se kao vaši prirodni zubi, te s njima dobivate stabilnu, trajnu i estetesku nadoknadu zuba.


PRIMJERI INDIKACIJE ZA IMPLANTAT

NEDOSTATAK JEDNOG ZUBA
Ukoliko nedostaje jedan zub ugradnja implantata je najbolje rješenje jer u tom slučaju čuvamo dva susjedna zdrava zuba koji bi se morali brusiti ukoliko se ugrađuje klasičan most.
NEDOSTATAK VIŠE ZUBI
Ukoliko nedostaje više zubi implantati služe kao nosači mosta.
POTPUNA BEZUBOST
 Ugradnjom  šest do osam implantata u jednu čeljust koji služe za fiksno protetsku rehabilitaciju tako da se na njih postavlja cirkularni most.
Ugradnjom dva do četiri implantata u jednu čeljust koji služe kao retencija i stabilizacija mobilnog protetskog nadomjestka - totalne  proteze.
Proteza učvršćena na implantatima je znatno čvršća i stabilnija od obične proteze, no i dalje se može vaditi radi čišćenja.
Trajnost
Trajnost implantata je najčešće doživotna uz pravilno održavanje oralne higijene i redovite posjete stomatologu.

REGENERACIJA KOSTI
Faktor uspješne integracije implantata je kvantiteta kosti u koju se implantat ugrađuje. Ukoliko je pacijent dugo godina bez zubi, nosi mobilne protetske nadomjesteke ili ima defekte nakon vađenja zubi, potrebna količina kosti za ugradnju implantata je upitna. Tada je potrebno izvršiti određeni operativni zahvat nadograđivanja kosti dodavanjem umjetne kosti različitim kirurškim zahvatima nekoliko mjeseci prije ugradnje implantata ili za vrijeme ugradnje, ovisno o situaciji.
U te zahvate ubrajamo:
•vođenu regeneraciju kosti (GBR-guided bone regeneration)
•podizanje dna maksilarnog sinusa (sinus-lift)
•osteotomske tehnike ugradnje implantata

 

   Radimo sa svim kombinacijama implantata i abutmenta –  gotovim titanskim i cirkonskim ili individualnim izrađenim CAD/CAM sistemom.

   Prednosti individualnih abutmenta su u prilagodbi oblika i veličine svakoj situaciji obzirom na poziciju pojedinačnog implantata i antagonista. Individualne abutmente izrađujemo od  cirkona, titana ili zlata - ovisno o indikaciji ili željama terapeuta i pacijenta. Naknadno se na njima izrađuju krunice od bilo kojeg materijala koje poznaje današnja estetska stomatologija, kao što su cirkon keramika, potpuna keramika ili metal keramika.

Najsuvremenija tehnologija koju koristimo osigurava nam potpunu preciznost u izradi radova koja nam je potrebna kako bi opravdali ukazano nam povjerenje.

Podijelite s prijateljima: