Česta pitanja

Koliko traje izrada mosta?

Sve fiksne radove  izrađujemo  u roku od 5-8 radnih dana od dana kada dobijemo otisak u laboratorij.  Taj rok se može produžiti ako je rad zahtjevniji i iziskuje više proba ili korekcija.


Koja je razlika između metal-keramike i cirkon-keramike?

Kod metal keramike se upotrebljava neka plemenita ili neplemenita legura za izradu konstrukcije mosta ili krunice na koju se zatim peče keramika, dok se kod cirkona  u tu svrhu upotrebljava cirkon (ZrO2).


Što je to cirkon?
Cirkon (ZrO2) je kemijski element koji upotrebljavamo kod izrade krunica i mostova, a dozvoljava nam da postižemo vrhunske estetske rezultate.  To nam je omogučeno jer možemo birati boju cirkona u kojoj će biti izveden - od apsolutno bijele do tamnijih nijansi. Odlikuju ga i izuzetna čvrstoća i otpornost  te potpuna biokompatibilnost.

Koja je razlika između navlake ili krunice?

Uglavnom nema razlike, jedina razlika je u krivom nazivu, ispravan naziv je krunica, a ne navlaka.


Da li je bolji porculan ilil keramika?
Porculan ili keramika (kad razgovaramo o umjetnim zubima) je isti materijal. Kod nas je uobičajen naziv  keramika, a u nekim zemljama porculan.

Što je to CAD/CAM?
CAD/CAM je najmoderniji hi-tec sistem izrade gotovo svih vrsta konstrukcija za dentalnu restauraciju od različitih materijala kao što su titan ili cirkon.

Kolika je garancija na protetske radove?

Na sve protetske radove dajemo garanciju u trajanju od 5 godina!


Da li se konzultacije naplaćuju?

Ne, konzultacije su potpuno besplatne i neobavezujuće.


Zašto je bezmetalna keramika pametna odluka?

Keramika ispunjava najviša estetska očekivanja i pruža visoku biokompatibilnost. Potpuno keramičke restauracije nemaju metalnu jezgru, dakle omogućuju prolaz svjetlosti kao i kod prirodnih zuba. Osim toga na spoju sa gingivom nikada nece doci do pojave tamnog metalnog ruba. Keramički materijal je postojane boje i otporan na trošenje. Također, njegova slaba provodljivost topline štiti zubne živce koji su vrlo osjetljivi na temperaturne promjene.


Što je to “INDIVIDUALNI ABUTMENT“?

Vanjski dio implantata, na koji dolazi krunica, se naziva abutment. Uz svaki implantat proizvođač nudi i različite oblike konfekcijskih (tvornički izrađenih) abutmenta. Da bismo što više prilagodili abutment sitauciji za koju nam je potreban ponekad ih izrađujemo sami, potpuno individualizirane. Time dostižemo najviši stupanj estetike i funkcionalnosti.


Što je to "Estetska stomatologija"?

  

Estetska stomatologija je grana dentalne medicine koja obuhvaća gotovo sva područja stomatologije težeći savršenstvu i estetski i funkcionalno.
   Terminom ”Estetska stomatologija” obuhvaćena je fiksna i mobilna protetika,  izrada bijelih ispuna, izbjeljivanje zuba, korekcija zubnog mesa i sl.
 

 

 

Podijelite s prijateljima: